V neděli 2. února 2020 se v hasičské zbrojnici uskutečnil již druhý ročník Stříbrnolhoteckého uzlování, které společně pořádá Sbor dobrovolných hasičů Stříbrná Lhota a Okresní sdružení hasičů Praha – západ. Nevelké prostory hasičské zbrojnice se tak na jeden den proměnili v soutěžní kolbiště, kde se téměř čtyřicet dětí z osmi sborů utkalo ve schopnosti co nejrychleji (a také samozřejmě správně) uvázat pět předem stanovených uzlů.

Soutěž byla hezky připravená a krásně demonstrovala, ostatně stejně jako loni, skutečnost, že i v menších prostorách lze zorganizovat velmi hezkou soutěž, což zejména v zimním období, které je chudší na aktivity, je velmi dobrá zpráva. Děti předvedly velmi hezké výkony jak v kategorii mladších, tak v kategorii starších. Jako velmi pozitivní lze vnímat skutečnost, že se startovní pole vyrovnává a že již dávno neplatí, že uzlová štafeta (či další soutěže) je doménou jednoho, maximálně dvou sborů. Dnes mohou do bojů o medaile zasáhnout téměř všechny naše kolektivy mladých hasičů.

Stříbrnolhoteckým zde opravdu patří velké díky, neboť se o děti i dospělé postarali přímo skvěle, takže si všichni mohli pochutnat na výborných párečcích či stejně výborném gulášku. Děkujeme také všem členům štábu, kteří celý den posuzovali výkony našich mladých hasičů. Děkujeme rozhodčím – Michalu Zrnovi a Lence Kaňkové z SDH Sloup, děkujeme také všem časoměřičům – zde uvedu drobnou perličku – málokde se poštěstí jako ve Stříbrné Lhotě, aby mezi časoměřiči byli hned dva nositelé nejvyššího hasičského vyznamenání, titulu Zasloužilý hasič, a to pánové Petr Jeřábek a Jaroslav Čermák. Díky patří také zdravotnici, vedoucím, kteří děti na soutěž přivezli a starali se o ně, zkrátka všem, kdo se na soutěži jakkoliv podíleli. Děkujeme také kamarádům z SDH Sloup a SDH Zahořany za zapůjčení uzlovacích stojanů. Zkrátka a dobře, soutěž je týmovou záležitostí… věříme, že v dalších letech bude Stříbrnolhotecké uzlování dále pokračovat.

Josef Myslín, starosta OSH Praha-západ

 

VÝSLEDKY STARŠÍ

VÝSLEDKY MLADŠÍ

 

P2020033 kopie

P2020036

P2020108