Začalo krásné počasí a my jsme vyrazili ven trénovat požární útok konečně s vodou.

Jaro s sebou přineslo také první soutěž požárních útoků, a to v Libčicích nad Vltavou. Na konci dubna jsme se tam vydali s naší partou složenou z 10 dětí. Byla to vlastně taková první ostrá zkouška, jelikož nám počasí nepřálo a děti trénovaly s vodou pouhé dva tréninky před soutěží! Vůbec se toho však nebály a vrhly se do všeho s velkým nadšením. Naši Mladí hasiči odběhli dva platné pokusy a odvezli si krásné 6. místo.

Ihned za dalších 14 dní nás čekal další nelehký úkol. Zúčastnili jsme se jarní části okresního kola hry Plamen, kterou pro nás letos připravili kamarádi z Bojanovic. Přestože jsme stále nováčci a děti některé disciplíny viděly teprve až na místě, držíme se krásných umístění ve zlatém středu – odvážíme si celkové 6. místo! Nutno však podotknout, že tento den byl plný hned několika disciplín a tím se stal opravdu náročným pro naše zúčastněné. Jak jsem již zmínila, některé disciplíny děti viděly úplně prvně, takže klobouk dolů před tím, co děti předvedly za výkony. Celkově odběhly 5 disciplín – štafetu dvojic, štafetu CTIF, štafetu 4 x 60 m, požární útok CTIF a požární útok.

Obou soutěží se také zúčastnili dva Mladí hasiči z SDH Bojov, kteří jsou již nedílnou součástí našeho týmu!

Za celý tým vedoucích Mladých hasičů skládám poklonu všem zúčastněným a jsem ráda, že je hasičské nadšení nepřechází!

I když se rychle blížila letní pauza, ještě jsme se s dětmi stačili vrhnout na přípravy na podzimní soutěže. Věříme, že se konečně budou moci zúčastnit i naše nejmladší přípravkové děti.

Těsně před prázdninami jsme si s dětmi udělali piknikové odpoledne. Jelikož probíhalo právě v tropických teplotách, rozhodli jsme se dětem udělat radost a připravili jim tak osvěžení v podobě plně napuštěné kádě či vodotrysku z proudu našich hadic. Odpoledne se zúčastnil také starosta OSH Praha - západ Josef Myslín, který si pro děti připravil grilování, za což mu také děkujeme. Závěrem odpoledne bylo posezení na louce, pojídání různých dobrot, ale hlavně společná zábava.

Nyní máme prázdninovou pauzu, ale už teď se těšíme na konec srpna, kdy se zase všichni společně sejdeme!

Přejeme Vám všem krásné léto!

Za tým Mladých hasičů Iveta Svobodová

 

2019 MH Cisovice zprava jaro 1

2019 MH Cisovice zprava jaro 2

2019 MH Cisovice zprava jaro 3

2019 MH Cisovice zprava jaro 4

2019 MH Cisovice zprava jaro 5