V sobotu 1. června 2019 vládlo opravdu nádherné slunné počasí. Do sportovního areálu v Třebonicích se sjelo celkem 5 týmů z okresu Prahy-západ, tedy 3 týmy mužů a 2 týmy žen, které bojovaly o postupové první místo z okresního kola do kola krajského. Mužské týmy měly své zástupce z Dolních Břežan, Středokluk a Zahořan. Ženy přijely o postup do krajského kola soutěžit ze Solopisk a ze Zahořan.

Soutěžní disciplíny jistě není třeba blíže představovat. Celý soutěžní maratón byl zahájen po slavnostním nástupu během na 100 metrů s překážkami. Poté následovala štafeta 4 x 100 metrů s překážkami a nakonec tzv. královská disciplína požárního sportu neboli požární útok. Nad řádným průběhem soutěže dohlížel člen Okresní odborné rady represe p. Jan Posluh v roli hlavního rozhodčího, jemuž sekundoval sám starosta Okresního sdružení hasičů Praha-západ, Ing. Josef Myslín, jenž vykonával funkci velitele soutěže. Za Výkonný výbor OSH Praha-západ byli dále přítomni náměstek starosty Bc. Petr Jeřábek a p. Jiří Wohlmuth, vedoucí Okresní odborné rady represe.

Za pomoc a spolupráci je třeba poděkovat nejen výše jmenovaným, ale všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podíleli na zajištění řádného chodu soutěže. Náš dík náleží všem rozhodčím, členům sčítací komise, technické čety, obsluze časomíry, obsluze cisterny a v neposlední řadě naší paní zdravotnici Denise Neuberové, jež v průběhu soutěže ošetřila několik drobných poranění, která naštěstí nebyla příliš vážná. Okresní sdružení hasičů Praha - západ tedy ještě jednou děkuje za veškerou pomoc Vám všem, kteří jste jakkoliv pomáhali, neboť bez Vaší pomoci bychom nemohli nikdy zajistit řádný průběh soutěže. Velmi si toho vážíme!

Naše poděkování náleží také Krajskému úřadu Středočeského kraje, neboť právě získané dotační prostředky nám umožnily zakoupit moderní vybavení, které poslouží i při dalších akcích pořádaných OSH Praha-západ. Jedná se primárně o PC set, zvukovou aparaturu, přenosné stoly a židle a také stany. To vše spolu s dalším vybavením je pro nás velmi potřebné, abychom mohli vlastními silami uspořádat jakoukoliv (nejen) soutěž, avšak nikdy bychom takto nemohli učinit bez finanční podpory, jež se hasičům dostává od KÚ Středočeského kraje. Také této podpory si velice vážíme.

Bližší výsledky přinášíme v samostatném oddíle našich webových stránek, proto zde pouze uvádíme ty, kteří budou náš okres reprezentovat na krajském kole v Kutné Hoře ve dnech 15. a 16. června - jedná se o SDH Zahořany muže i ženy. Držíme jim palce a přejeme v krajském kole mnoho úspěchů! Děkujeme však také za účast na naší okresní soutěži i ostatním týmům. Ač nepostoupily, i ony podaly vynikající výkony a zaslouží si naši gratulaci stejně jako týmy vítězné.

Ještě jednou díky Vám všem a za rok na shledanou!

Petra Myslínová Cejpková, kancelář OSH Praha-západ

 

2019 Okresni kolo Trebonice 01

2019 Okresni kolo Trebonice 02

2019 Okresni kolo Trebonice 03

2019 Okresni kolo Trebonice 04

2019 Okresni kolo Trebonice 05